ГИМНАЗИЈА ОТВОРИЛА ВРАТА ЗА ОСМАКЕ ИЗ ЦЕЛЕ ОПШТИНЕ
TAGS: dani otvorenih vratapromocija škole

„Дани отворених врата“ акција је коју практикују запослени у нашој школи, како би све ученике завршних разреда основних школа у општини Србобран упознали са могућностима и предностима школовања у овој образовној институцији.

Током јучерашњег дана Гимназију су посетили ученици Основне школе „Вук Караџић“ док су данас то исто учинили и њихови вршњаци из Основне школе „Јован Јовановић Змај“. Подељени у групе од по двадесетак ученика, они су обилазили учионице где су их дочекивали професори бројних предмета који се изучавају у нашој школи. Основци су том приликом могли да сазнају каквим занимљивим активностима се баве средњошколци у србобранској гимназији, где путују на излете, на која такмичења се пријављују и које су то бројне наставне и ваннаставне радионице које заокупљују пажњу средњошколаца.

Напослетку, основци су посетили и „Дане кинеске културе“ који су и даље актуелни у свечаној сали школе. Могли су да пробају чајеве и храну, чују нешто о Кинеском зиду и опробају се у асоцијацијама и калиграфији.

И поред свега приказаног, у фокусу је сво време била промоција новог смера који од септембра почиње да функционише у нашој  школи, а реч је о смеру Модни кројач, за чије стицање дипломе школовање траје три године и укључује дуално образовни систем. То значи да ће ученици поред теоријског дела наставе имати и практични рад у предузећима која се баве овом производном граном индустрије. Овај смер је посебно занимљив, јер ће ученици за рад у поменутим предузећима бити и адекватно плаћени, што сигурно може бити пресудно код одлучивања на упису.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *