ЗАНИМЉИВО ДРУЖЕЊЕ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА “ТЕЛЕФОН ИСКЉУЧИ, У ДРУШТВО СЕ УКЉУЧИ“
TAGS: design for changetelefon isključi u društvo se uključi

Вечерас је, у дворишту наше школе, одржана једна од првих активности које су осмишљене у оквиру пројекта “Телефон искључи, у друштво се укључи”. Реч је о програму са којим се ученици другог разреда укључују у међународни пројекат “Design for change”, а који је започет на часовима Грађанског васпитања, у ментроству проф. Софије Маџгаљ.

Осмишљавајући различите активности путем којих ће њихови вршњаци бар за тренутак оставити своје паметне телефоне и активно се укључити у друштво, ученици су организовали едукативно дружење у школском дворишту. Као централна активност издвојило се паљење и прескакање ватре, са циљем да се кроз традиционалну игру стекну нова сазнања о животу и обичајима нашег народа.

Дружење је трајало непуна три сата, а ученици су се потрудили да одличну атмосферу употпуне са кокицама, музиком и игром. Њиховом позиву одазвали су се ученици, наставници и други запослени у школи, а интересантно је да је су током ове вечери сви готово и заборавили на своје телефоне. Растанак је уследио уз кратак коментар присутних да нестрпљиво очекују наредно окупљање у оквиру овог занимљивог пројекта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *