ДАН ШКОЛЕ У ЗНАКУ ЉУБАВИ, ОСМЕХА И ПЕСМЕ!
TAGS: amnezijadan školedramska sekcija

Наша школа имала је план да Дан школе свечано прослави 22. Фебруара  у сали Малог позоришта уз бројне ђаке и пријатеље. Међутим, епидемија грипа пореметила је све планове и привремено одложила нашу прославу.

Цела прошла недеља је, по налогу Министарства просвете, науке и технолошког развоја била нерадна, што је утицало и на саму приредбу. Ипак, од обележавања нисмо одустали, већ смо га само одложили и већ следеће недеље уприличили у свечаној сали школе. Иако је простор био мањи од оног претходно планираног, атмосфера на самој приредби је била одлична, а – према наводима локалних медија – томе је допринео и опуштенији амбијент.

Како и приличи једној Гимназији, програм свеланости изведен је на неколико језика. Рецитал и хорски наступи ученика наизменично су се кретали од немачког ка енглеском, да би се завршили на српском језику.  За то су били заслужни ученици, али и њихови наставници – Зира Шарчев, Славица Филиповић, Сања Брдар, Ханелора Трифуновић и Бени Чибри.

У уводном делу свечаности управа школе наградила је најбоље ученике, оне који су се истакли како по својим беспрекорним оценама, тако и по завидним резултатима на школским такмичењима. Тој неколицини одабраних уручене су захвалнице и књиге, а на сцену су их позвали директорка шкоче – Марија Туторов, и школски педагог – Татјана Јојкић.

Други део приредбе био је резервисан за позоришни комад „Амнезија“, који су припремили и одиграли ученици, у менторству професора српског језика и књижевности – Младена Ђуричића. Млади и талентовани глумци извели су комедију ситуације, настале из делова сценарија популарне телевизијске серије „Отворена врата“. Присутне госте одушевила је њихова глума, тако да нас неће изненадити ни ако ову представу видимо на некој већој сцени.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *