Најбољи код председника општине

Ђорђе Матић из Основне школе „Петар Драпшин“ у Турији, Андреа Кутићиз Основне школе „Жарко Зрењанин Уча“ у Надаљу, Владимир Ћурчиниз Основне школе „Јован Јовановић Змај“, Ивана Павлић из Основне школе „Вук Караџић“, и Сања Вујиновић из Гимназије и средње економске школе „Светозар Милетић„, ученици су генерације у школама које су управо завршили. За њих је данас уприличен пријем у кабинету председника општине Радивоја Парошког, где су им у знак пуног поштовања за све постигнуте резултате, уручени вредни поклони.

Ђорђа, Андреу, Владимира, Ивану и Сању, као и директорке школа у којим су ови вредни, млади људи стицали знање, дочекали су Радивој Парошки, председник општине Србобран, Милена Аларгић, председница Скупштине општине, и Зоран Мијић, члан Општинског већа задужен за образовање. Прве честитке упутио им је председник општине Србобран.

„Ово је први пут да локална самоуправа јавно похваљује ученике генерације из свих образовних установа. Знам да сте морали напорно радити да би стигли до оваквих резултата, показали сте висок ниво преданости, труда и знања, и ова средина жели да вам се захвали. Пред вама је пут који је, можда, и неизвестан, али пошто сте показали да знате да се борите, верујем да ћете и даље успевати да остварујете одличне резултате. Хвала и вама и вашим наставницима и педагозима, свима онима који стварају услове да се ви школујете и усавршавате. Од нас не зависи где ћемо се родити, али од нас зависи какви ћемо бити људи. Сви од вас очекујемо да се и даље интелектуално усавршавате и напредујете, да и даље будете добри људи“, рекао је, уз искрене честитке, председник општине Радивој Парошки.

За пет најбољих ученика генерације припремљени су вредни поклони; уз плакету и монографију они су за успомену на безбројне петице из основне и средње школе добили и ручне сатове.