САРАДЊА СА ГИМНАЗИЈОМ У ВРБАСУ НА ПРОЈЕКТУ „ДЕКУПАЖ ЗА ПОЧЕТНИКЕ“

Ученици првог разреда Гимназије „Жарко Зрењанин“ из Врбаса, који слушају изборни програм Уметност и дизајн, данас су успешно реализовали пројекат „Декупаж за почетнике“. Активност је осмишљена и реализована као пројектна настава на изборном програму Уметност и дизајн, а ученици су све предвиђене задатке решавали под менторством проф. Младена Ђуричића.

Од ученика се очекивало да истраже и пронађу што више информација о техници декупаж, те да на практичним примерима (у сарадњи са експертима за ову област) открију на које се све начине могу украшавати предмети уколико се користи ова техника. Та знања, на самом крају, успешно су примењена и у пракси, а у томе им је помогла директорка наше школе, као експерт за ову област. Директорка Марија Туторов је, заједно са ученицима и њиховим ментором, реализовала завршну активност и на практичном примеру обучила ученике да се користе техником декупаж. Пролазећи кроз све фазе рада, ученици су, током четворочасовне обуке, успешно савладали технику декупаж и израдили занимљиве украсне предмете.

У наредном периоду ученици ће, у сарадњи са предметним професором, припремити изложбену поставку у просторијама своје школе и на тај начин ће презентовати резултате овог пројекта, који је – према првим утисцима – испунио сва њихова очекивања. О томе, уосталом, сведочи и податак да је пројекат изазвао велико интересовање, па су се ученицима на завршној активности придружиле и професорке Мира Ивановић, Љиљана Марић и Сузана Митровић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *