ДАН ШКОЛЕ У ЗНАКУ ЉУБАВИ, ОСМЕХА И ПЕСМЕ
TAGS: proslava dana škole

У понедељак, 25. фебруара 2019. године, у Свечаној сали Гимназије и економске школе „Светозар Милетић“ одржана је академија поводом обележавања Дана школе. Упркос кратком прекиду рада који је уследио због епидемије грипа, наш празник свечано је обележен, а у припреми академије учествовало је више од 30 ученика и наставника наше школе.

Свечани програм започео је „поетском плетеницом“, па су се присутнима најпре представиле ученице које су учествовале на овогодишњем конкурсу за најлепшу љубавну песму – Ленкин прстен. Оне су рецитовале своје љубавне стихове, а наступ су припремале уз свесрдну помоћ својих професорски српског језика и књижевности – Славице Филиповић и Сање Брдар.

Одмах након стихова на српском језику, имали смо прилику да чујемо три ученице које су одабране стихове говориле на енглеском језику, а њихов наступ припремљен је у сарадњи са професорком енглеског језика – Зором Шарчев. Ту се, међутим, није завршио програм на страном језику, јер се на сцени зачула хорска изведба Оде радости. Ова тачка окупила је близу двадесет ученика из свих одељења у школи, а наступ је марљиво припреман у сарадњи са професорима музичке културе и немачког језика. Професор музичке културе – Бени Чибри, бодрио је и публику да рецитује стихове познате песме, а наступ је употпуњен и музичком пратњом ученика ОШ „Јован Јовановић Змај“.

Наступ школског хора („Ода радости“)

Image 1 of 7

Након представљања ученика који су програм припремали на страним језицима, присутнима су се обратиле директорка школе – Маја Туторов, и школски педагог – Татјана Јојкић. Оне су поздравиле присутне госте и прочитале имена оних ученика који су остварили највеће успехе у текућој школској години. Најуспешнији ученици награђени су књигама, а потом је уследило и представљање драмске секције чији су чланови одиграли представу Амнезија. Током пола сата, колико је трајало извођење представе, публика је имала прилику да се упозна са породицом Анђелић из култне телевизијске серије „Отворена врата“, а ликове на сцени оживело је осам даровитих ученика. Они су са сцене испраћени аплаузом и на тај начин успешно је завршена свечана академија.

Напомена: Фотографије преузете са сајта srbobrandanas.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *